Interview in Modellenland Magazine

 

  

 

 

Publicatie fonQ MOOI Magazine  (behind the scenes)

 

 

 

 

Publicatie over Gytha in de Couturekrant

GYTHA SMIT WORDT DOLGRAAG MAKE-UP TECHNISCH UITGEDAAGD!

 

 

Gepubliceerd op woensdag 28 mei 2014 16:43 | Geschreven door Phia Baruch

   
AMSTERDAM –

Op de World Model Day poseren Thalalssa van Beek en Gytha Smit samen. Thalasssa won de Campaign Award. Gytha Smit in de leuke zwarte jurk met rok met studs is eveneens een gedreven creatieve vrouw. Zij is ook iemand die na overleg met zichzelf bereid is een heel andere koers in te slaan dan daarvoor. Hier is haar verhaal… “Ik heb eerst de modevakschool gedaan, maar helaas was er na deze opleiding helemaal geen werk te vinden in die richting. Zodoende ben ik in de administratieve sector terecht gekomen”, aldus Gytha. Maar zij liet het er niet bijzitten. In 2008 besloot zij het roer rigoureus om te gooien om haar hart te volgen!
“Ik ben gek op mode, uiterlijke verzorging en make-up en ik houd ervan om
mensen mooier en blij te maken. Daarom heb ik in het jaar 2008-2009 een
opleiding Allround Visagie gevolgd. De beste beslissing die ik ooit heb kunnen nemen! Ik merk dat ik echt heel veel voldoening uit mijn nieuwe werk haal. Omdat er regelmatig gevraagd werd of ik ook hairstyling deed, heb ik daarna ook nog een opleiding hairstyling gevolgd. Om mezelf nòg verder te ontwikkelen als visagist heb ik ook nog een opleiding Allround Visagie bij het ANBOS gevolgd.” Zo is Make It Up Visagie in 2009 ontstaan. Inmiddels ben ik een ervaren visagiste (zie CV) en heb ik met veel plezier heel veel leuke en mooie opdrachten gedaan. Ook heb ik al een groot aantal van mijn dromen uit zien komen! Inmiddels weet ik wat ik leuk vind en daarom richt ik me helemaal op de professionele kant van de visagie. Werken in een team met gedreven en gepassioneerde mensen bevalt mij ook erg goed. Ik doe veel professionele fotoshoots, commercials en werk veel samen met diverse ontwerpers. Daarbij word ik steeds “make-up technisch” uitgedaagd. Dat past mij uitstekend. Mijn ervaring is dat je nooit uitgeleerd raakt.”
Inmiddels is zij een ervaren visagiste (zie CV) en heeft heb ik mooie
opdrachten vervuld en veel dromen uit zien komen. “Natuurlijk zijn er nog
een heleboel leuke en uitdagende opdrachten die ik ook graag wil doen…”

 

Zoals? “Nog meer TV werk, magazines, commercials, reclames, editorials, modeshows, liveshows (zoals zang en dans shows), etc. etc. verklaart Gytha Smit die bruist van enthousiasme. Maar zij heeft dan ook in haar werk haar hart kunnen volgen.

 

 

 

Publicatie site H&B Visagieschool

 

Oud-studente in beeld: Gytha Smit

 

Nog een oud-studente om trots op te zijn! Zij heeft jaren geleden haar opleiding bij de Haagse & Brabantse Visagieschool afgerond en is inmiddels een geliefde visagiste/hairstyliste voor menige FASHION shoots, (TV)-shows en TV Commercials.
Ze heeft ook al heel wat mensen en ook bruiden nog blijer gemaakt met een prachtige make-up-en haarstyling op de mooiste dag van hun leven!

Gytha was al een fijne leerling, dus wij kunnen ons voorstellen dat menig opdrachtgever dit ook zo ervaart. Ga zo door, GYTHA!! ‪#‎atworkforPaulFisher ‪#‎Icanmakeyouasupermodel ‪#‎fashion ‪#‎oudstudente

 

 

 

Artikel samenwerking fotograaf

 

Artikel over samenwerking met fotograaf Ton van Zeijl en het ontstaan van een “eigen Hopper schilderij”.

 

Foto links is het schilderij.

Foto rechts visagie & hairstyling door Gytha. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicatie Site Beautysecrets

Tip van visagiste Gytha Smit

 

Geplaatst door Chantal, oktober 2011

 

Vandaag weer wat nieuws! Ik ben namelijk in contact gekomen met visagiste Gytha Smit.

Gytha Smit is visagist geweest bij onder andere: Het TV programma Afvallers XXL SBS6, een modeshow voor Koningin Beatrix en de Amsterdam International Fashion Week. Zoalsje kunt zien is Gytha dus een zeer goede visagiste. Ze werkt op locatie en voornamelijk voor bedrijven. Voor een afspraak kan je bellen met 06-23350195.

 

Ik heb met Gytha afgesproken dat zij elke maand een stukje schrijft over een bepaald onderwerp. Dit keer gaat het over highlighters.

 

De tip die Gytha geeft is:

 

Heb je kleine of dieper liggende ogen of wil je msschien dat je ogen mooier of groter uitkomen? Gebruik dan een highlighter op je ooglid. Een highlighter is een kleur die altijd ( minimaal een tint) lichter is dan je eigen huidskleur.  Een hightlighter met een (subtiele) glans laten je ogen meer spreken en uitkomen.

 

Mocht je zelf nog vragen hebben op het gebied van make-up, laat dan een reactie achter met je vraag en Gytha Smit zal je vraag beantwoorden.

Dit artikel is gepubliceerd op de site van Beautysecrets.

Het betreft: Tips & Advies Visagie